Vrhunski ambijent uz kvalitetan rad

U naselju Borik u utorak su otvorene nove prostorije mjesne zajednice Borik 1, u sklopu kojih će se nalaziti prostorije Administrativne službe, područnog odjeljenja Crvenog krsta, mjesne Boračke organizacije, spomen-soba te sala za sastanke.
"Sada Savjet ima sve strukture koje jedna moderna mjesna zajednica treba da ima. Administrativni radnici imaju vrhunski ambijent. Pored Boračke, ovdje će uskoro svoje prostorije dobiti i Civilna zaštita", kazala je Sofija Brkić, predsjednica Savjeta MZ Borik 1, i naglasila da će mjesna zajednica početi s radom u ponedjeljak, 5.maja.

Kako je istakla Brkićeva, prostorije Savjeta su se do sada nalazile u okviru MZ Borik 2, a inicijativa za "odvajanjem" pokrenuta je u decembru 2006. godine zahvaljujući Gradskoj upravi. Takođe, ona je prezentovala aktivnosti zajednice koje će biti obavljane u novim prostorijama.
"Administrativni radnik će usluge pružati ponedjeljkom, srijedom i petkom, a svakog drugog ponedjeljka ovdje će boraviti komisija Centra za socijalni rad. Subotom će građanima besplatno biti mjeren krvni pritisak, a prvi veliki zbor o rješavanju problema je 16. maja", rekla je Brkićeva.
Kako su dodali u Savjetu, u planu je izgradnja fontane kod supermarketa i betoniranje terena za stoni tenis te krpljenje ulica. Građani smatraju da je, učinjeno mnogo, nema smeća, sanirana su igrališta, postavljene šahovske table za penzionere.
"Zadovoljna sam radom Savjeta i nemam nikakve primjedbe. Naselje je uređeno, ali uvijek može bolje", kazala je Sanja Kajganić, stanovnica jednog od solitera u Boriku 1.
Prema riječima Mitra Medovića, predsjednika Mjesne organizacije Crvenog krsta i člana Upravnog odbora penzionera, rad institucija smještenih u prostorijama će biti olakšan.
"Imamo 1.400 penzionera, pa sad zamislite koliko će im ovo značiti jer neće morati odlaziti u Borik 2, koji je udaljen. Ponosan sam što je otvorena spomen-soba za 60 poginulih stanovnika Borika 1, njihovim porodicama će to i te kako značiti", istakao je Medović.
U Boriku 1 uskoro nove fasade
Druga najveća gradska četvrt Borik ima 20.000 stanovnika, od kojih 4.000 domaćinstava pripada mjesnoj zajednici Borik 1. Proteže se na 13 ulica desno od glavne ulice u naselju i naslanja na "Gradsku toplanu". Kako je rekla Brkićeva, sva tekuća pitanja se brzo rješavaju uz pomoć Gradske uprave. Istakla je da su popravljeni liftovi u soliterima, a pokreću i akciju postavljanja novih fasada na zgradama.
Izvor: (Nezavisne)

Постави коментар