Ljubav i drugi zločini otvara BLIFF

Filmski festival BLIFFBANJALUKA – Umjesto ranije najavljenog filma "Zavet" Emira Kusturice, na otvaranju 1. međunarodnog filmskog festivala u Banjaluci će biti prikazan film Stefana Arsenijevića "Ljubav i drugi zločini", saopšteno je iz Organizacionog tima BLIFF-a. Projekcija "Zaveta" otkazana je iz tehničkih razloga.
Banjalučka publika će prvi put imati priliku da pogleda Arsenijevićev film "Ljubav i drugi zločini", nakon premijere na ovogodišnjem festivalu u Belinu, te na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji i festivalu u Vizbadenu, na kojima je odnio nagradu za najbolju režiju.

Film je izabran u 40 projekata iz cijelog svijeta, koji su predstavljeni na najznačajnijem koprodukcionom marketu – CINEMARTU u Roterdamu, gdje je zvanično bio među deset najtraženijih projekata i ušao u tri projekta, koja su potom predstavljena na marketu u Berlinu. Na konkursu Ministarstva kulture i Filmskog centra Srbije, "Ljubav i drugi zločini" bio je prvoplasirani projekat.
Radnja filma, u kojem glavne uloge igraju Anica Dobra i Vuk Kostić, smještena je u Novom Beogradu i prati jedan dan žene u kasnim tridesetim, koja nezadovoljna svojim životom odlučuje da zauvijek ode iz Srbije. Film se bavi emigracijom i pitanjem koliko je teško i kompleksno napustiti sve i otpočeti novi život negdje drugdje, a sve se komplikuje ljubavnom pričom.
Režiju potpisuje Stefan Arsenijević, a scenario Aresenijević zajedno sa Srđanom Koljevićem i Bojanom Vuletićem.  
Parking
Parking kod tržnice u Banjaluci neće biti u funkciji od 29. aprila do 10. maja zbog 1. internacionalnog filmskog festivala BLIFF, saopšteno je iz Odsjeka za odnose s javnošću Administrativne službe grada.
Automobili
Ogranizacioni tim BLIFF-a je s Agencijom "ASA auto" iz Sarajeva potpisao ugovor o korištenju 10 automobila ove kuće tokom trajanja festivala. "ASA auto" pored BLIFF festivala u Banjaluci podržava Sarajevo film festival i Berlinale.
Izvor:(Nezavisne)

Постави коментар