Veterani Borca i Zvezde na gradskom stadionu

Veterani Borca i Crvene zvezde 19. maja na Gradskom stadionu odmjeriće snage u prijateljskoj utakmicu, čiji će sav prihod ići u humantirane svrhe.
Povod za odigravanje ovog meča jeste 20 godina od najvećeg uspjeha banjolučkog fudbala, kada je tada drugoligaš Borac u velikom finalu u Beogradu savladao Crvenu zvezdu (1:0), prigrabivši pehar Kupa maršala Tita.
– Mislim da Borac zaslužuje ovako nešto. Učinićemo sve da utakmica preraste u jedan spektakl kako bi dostojno obilježili najveći uspjeh kluba. U toku ove nedjelje ponovo će u Beograd otići jedna delegacija koja bi trebalo da dogovori sve datalje vezano za ovu utakmicu.

Za sada je izvjesno da će se taj duel igrati 19. maja, i to pod svjetlošću reflektora, od 18 časova ili možda 19 – istakao je na konferenciji za novinare predsjednik Skupštine Sportsko-fudbalskog preduzeća "Borac", Milorad Janjetović.
U ime generacije Borca iz 1988. godine obratio se kapiten Damir Špica, koji je istakao da će se veliki broj igrača koji su tada igrali za Banjolučane ponovo naći na okupu, ali i da će sve učiniti da i Beograđani dođu s nekoliko igrača koji su nastupili u finalu.
– Najviše zahvaljujući Vladici Popoviću, koji je tada bio pomoćnik Veliboru Vasoviću, uspjeli smo da dogovorimo duel starih rivala. Imamo obećanje da će u Banju Luku doći nekoliko igrača iz te generacije. Među njima bi trebalo da budu i imena poput Dragiše Binića, Bore Cvetkovića, Dike Stojanovića i ostalih tadašnjih vedata Beograđana. Tu je i Robert Prosinečki, koji danas živi u Zagrebu, pa ostaje otvorena mogućnost da se i on pojavi. Dragan Stojković Piksi nalazi se u Japanu i teško je očekivati da bi mogao zaigrati na ovom meču – iznio je Špica spisak igrača Zvezde koji bi trebalo da igraju u Banjoj Luci.
Kada je riječ o igračima Borca, tu je situacija mnogo jasnija, gotovo svi igrači iz trofejne generacije mogli bi zaigrati na ovom spektaklu.
– Sa svim igračima smo u kontaktu. Više od polovine danas je u Banjoj Luci, a ostali poput Beširevića, Matejića, Durgutovića, Lipovca, Mataje i Lupića jedva čekaju da se svi ponovo okupimo na jednom mjestu. Neizvjestan je jedino dolazak Nenada Popovića, koji se nalazi u SAD, a s klupe bi trebalo da nas predvodi Husnija Fazlić, koji će za ovu priliku doći iz Njemačke – prenio je Špica.
O tehničkim detaljima vezanim za utakmicu govorio je sportski direktor prvoligaša sa Gradskog stadiona, Vlado Jagodić.
– Za sada još nismo odlučili u koju namjenu će ići novac sakupljen od ulaznica, ali sigurno je da će meč biti humanitarnog karaktera. U toku su i pregovori da u predigri meču veterana na teren Gradskog stadiona izađu i pioniri Zvezde i Borca ili možda i grada Banje Luke. Formirali smo i nekoliko komisija koja bi trebalo do najsitnijih detalja da odrade svoj posao kako bi ovo sve zaista proteklo u najlješem svjetlu, jer to je ova generacija Borca i zaslužila – istakao je Vlado Jagodić.
Organizacioni odbor
Predsjednik Organizacionog izbora revijalne utakmice veterana Borca i Crvene zvezde, koja će biti odigrana na Gradskom stadionu 19. maja, jeste gradonačelnik Banje Luke, Dragoljub Davidović, dok je potpredsjednik prvi čovjek SFP "Borac", Milorad Janjetović. Članovi tog tijela jesu Proko Dragosavljević, Ljiljana Radovanović, Jovo Rosić, Slavko Kovačević, Dušan Torbica, Čedo Savić, Ljubomir Ćubić, Branislav Bogićević, Milenko Malinović, Mile Kovačević, Rodoljub Petković, Draško Ilić, Nenad Račić, Mesud Mulaomerović, Milorad Slavnić, Živko Stanić, Jelenko Radonjić, Stojan Malbašić, Damir Špica, Ranko Račić, Vlado Jagodić, Boro Lolić i Željko Tica.
Izvor:(Fokus)

FK Borac-Crvena Zvezda

Постави коментар