Fudbalski klub Borac sve bliži cilju

FK BoracBANjA LUKA – Odličnom partijom u Ugljeviku i pobjedom od 3:0 nad domaćim Rudarom fudbaleri Borca sve bliže su osvajanju titule šampion Srpske i povratku u elitno bh. takmičenje. Banjolučani su u svim segmentima nadigrali rivala, a prema riječima strijelca prvog pogotka, Zorana Deketa, maksimalna ozbiljnost i angažovanost svih 90 minuta ključ su ovog veoma važnog trijumfa.
Sve je krenulo onako kako smo planirali. Bili smo svjesni činjenice da bi nam pogodak u ranoj fazi meča omogućio dosta lakši nastavak i upravio to se dogodilo. Ono što me posebno raduje i što je, po meni, možda pokazalo pravu snagu ove ekipe je to što poslije toga nije došlo do opuštanja u našim redovima. Mi smo bili ti koji su kontrolisali utakmicu svih 90 minuta – rekao je Zoran Deket.

Prednost nad glavnim rivalom Kozarom sada iznosi pet bodova.
– Mada je šampionat tek počeo ovaj susret nama je bio možda i najvažniji u proljećnom dijelu. Sada nas očekuju dva meča na našem terenu, pa razmišljamo samo o maksimalnom učinku, a potom je na rasporedu derbi prvenstva sa Kozarom. Svakako, taj duel mogao bi riješiti pitanje prvaka, ali ukoliko ga dočekamo sa većom bodovnom zalihom pritisak na obje ekipe bio bio mnogo manji – dodao je vezni igrač Borca.
Serija dobrih rezultata "crveno-plavih" traje od osmog kola, a u proljećnom dijelu još uvijek niko nije našao put do mreže Marčetićevog gola.
– To samo govori da smo izuzetno motivisani, ali i da svi prvotimci svoje zadatke obavljaju besprijekorno. Međutim, nije toliko bitno da li ćemo primiti gol ako damo jedan više i osvojimo sva tri boda. U svakom slučaju sve ide onako kako smo željeli – zaključio je Deket.
Hvala navijačima
Na utakmici u Ugljeviku Borac je imao podršku svojih vjernih navijača "Lešinara".
– Hvala navijačima koji su i protiv Rudara svih 90 minuta bili naš 12. igrač. Svima nama mnogo lakše je igrati uz njihovu podršku i nadam se da ćemo na kraju zajedno slaviti titulu – rekao je Deket.
Izvor: (Glas Srpske)

Постави коментар