Informacije iz prve ruke

Turisti i ostali posjetioci koji dođu u grad na Vrbasu neće više morati lutati gradom u potrazi za prenoćištem, dobrim restoranom, zanimljivim izletištem ili odgovorima na druga pitanja u vezi s turističkom ponudom grada, kao što je to do sada bio slučaj.
Naime, uskoro bi u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića trebalo da bude otvoren info-centar za turističke informacije, potvrdili su u Turističkoj organizaciji grada (TOBL).
Prema riječima Steve Kelečevića, direktora TOBL-a, svim zainteresovanim u info-centru, osim informacija o smještaju u ugostiteljskim objektima, te poznatim atrakcijama i izletištima na širem području, na raspolaganju će biti i usluge turističkih vodiča koji su angažovani u TOBL-u.
– Trenutno se izvode građevinski radovi na navedenom prostoru koji smo dobili od Grada, nakon toga slijedi opremanje, a potom i zvanično puštanje centra u rad, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena – rekao je Kelečević. Dodao je da će otvaranje pomenutog centra uveliko olakšati snalaženje turista u gradu i samim tim poboljšati turističku sliku Banje Luke.
– Mislim da je jedan takav centar neophodan svakom većem gradu i turističkom mjestu. Mnogo puta na ulici su me presreli turisti koji ne znaju kuda da idu. Sad bar znam da će postojati mjesto gdje ću ih uputiti da dobiju potrebne informacije – komentar je jedne Banjolučanke.
Izvor: (Fokus)

Постави коментар